Cubaan Terbaru MengKLON Manusia Gagal!

Kali nie saya nak sebarkan brita yg mengemparkan mengenai KLON iaitu cubaan membuat klon manusia di London gagal oleh Dr Panos Zavos dan banyak gossip mengenainya yang dilaporkan oleh Perbadanan Penyiaran Britain (BBC).Doktor ni sebelum buat klon yg tak jadi tue telah mengadakan sidang akhbar untuk beliau mengumumkan bahawa yang dia dah berjaya membuat @ menjanin manusia yg diklonkan pda rahim sorang wanita (nama dirahsiakan).
Dalam laporan agensi tue ujian terhadap wanita yang dilakukan oleh beliau mendapati tidak mengandung. Dalam kecoh ni, pihak agensi telah menghubungi sendiri Dr Panos Zavos di kliniknya di Lexington, salah sorang penolong Dr. kata Selepas ini, jika kami ingin mengumumkan sesuatu... tentu ia mengenai wanita berkenaan mengandung. Ia boleh dianggap satu kejayaan.Dr Panos Zavos nie jenis yg malas nak cakap banyak sebab dah terkantoi jadi beliau pun kata yang beliau nie enggan nak mengulas benda yg telah tersilap terutamanya wanita yg terbabit itu, dan beliau juga ada mengatakan 20 sehingga 30 peratus persenyawaan sedemikian meraih kejayaan.
Usaha beliau sekarang masih lagi dikritik hebat oleh saintis lain tetapi beliau berikrar depan saintis nie yg beliau mampu usaha membuatnya lagi dan akan berjaya melakukannya. Lepas tiga mingggu lalu, beliau telah dilaporkan membuat sidang akhbar di London yang beliau dah berjaya menanam sel nie pada usia sorang wanita usia 35 tahun. Belai juga ada kata yang embrio yg dihasilkan itu menggunakan telur muda milik wanita itu bersama sel kulit suaminya. Tapi dalam masa tue gak BBC kata cara itu untuk mendapat publishiti murahan kerana sampai sekarang blum ada bukti menunjukkan kejayaannya itu. Cara klon yang beliau nie buat adalah sama dengan teknologi yang digunakan untuk hasilkan kambing biri-biri Dolly tetapi teknik sama ke atas manusia yang diharamkan di United Kingdom. Ujian pada haiwan ada menunjukkan pengklonan menyebabkan jumlah kecacatan, pengangguran ketika mengandung. Tapi yang peliknya masih dapat melahirkannya secara biasa.
BBC juga ada melaporkan yang pasukan Zavos nie memeriksa sejenis hormon untuk memastikan wanita mengandung pada usia dua sehingga tiga minggu selepas embrio itu ditanam tetapi keputusannya adalah negatif. Saintis Zavos nie ada kata bahawa bahan dan cara digunakan dalam penyelidikan akan ia mungkin akan disiarkan dalam jurnal saintifik tidak lama lagi.
Zavos yang degil nie beritahu pada sidang akhbar ldi London, Berjaya atau tidak, kami terus mencuba lagi dan lagi, sehingga mencapai kejayaan.. Manakala Sainstis yang bangkang dia nie berkata penklonan manusia haruslah dihapuskan sepenuhnya. Lord Robert May yang juga Presiden Masyarakat Diraja berkata, pengklon ala koboi menyebabkan orang ramai rasa resah dan tidahk senang dan ia perlu dihentikan serta merta.Dalam sementara itu, Pengerusi Kumpulan Sekerja mengenai Pengklonan dengan Masyarakat Diraja, Profesor Richard Gardner berkata,Kami mengutuk sebarang usaha untuk mengklon manusia yang terbukti tidak selamat dari segi perubatan, sains malah tidak diterima dari segi etika.Sehingga kini Zayos masih lagi mahu mendapat kemenangan atas kejayaannya kelak dan bersungguh membetangkan pejelasan beliau pada masyarakat saintifik dan perubatan mengenai usahanya termasuk dengan siapa dia bekerja dan dimana penyumbang kewangan beliau. (Ianya seperti meraih publisiti murahan jika beliau melakukan sedemikian

sumber..
vf
0 Responses